Διοικητικοί ΕΜΠ προγραμμάτισαν συγκέντρωση κατά της ποινικοποίησης των αγώνων

dioikitikoi-empΣτην καταγγελία για την ποινική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης εργαζομένων του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και της ΟΔΠΤΕ, που μάχονταν για να υπερασπιστούν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων κατά των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, προέβει η διοικούσα επιτροπή των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΜΠ, διεκδικώντας την άμεση άρση κάθε ποινικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης, με αφορμή την συμμετοχή αλληλέγγυων φοιτητικών συλλόγων, μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ,στον διετή αγώνα που έδιναν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, για την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Αυτή η δίωξη έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εκφοβισμού κάθε συνδικαλιστικής δράσης, κάθε προσπάθειας υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων. Σε κάθε απόπειρα τρομοκρατίας θα μας βρίσκουν ενωμένους και αποφασισμένους, να υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία. Οι προσπάθειες της εκάστοτε κυβέρνησης για ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, θα πέφτει στο κενό».

Πάντως καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια Ευελπίδων (Η ́Μονομελές Πλημ/κείο) τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ.

Υπενθυμίζεται πως

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπουτσάνης: Δεν κινδυνεύουν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις από τη φωτιά στη Ριτσώνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Παπουτσάνης με αφορμή τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Ριτσώνα σε …