ΓΣΕΕ:Εκδήλωση για την εργασία στη Θεσσαλονίκη

indexΤο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Γραφείο Εργασίας που σύστησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα συμμετέχουν με περίπτερο στo Greenwave Festival 2015 που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτήριων) δίπλα στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης.
Το Greenwave Festival είναι μια εναλλακτική γιορτή που διοργανώνεται για 5η χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με διοργανώσεις, δίκτυα αλλά και άτυπες ομάδες και πρωτοβουλίες της πόλης.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις δράσεις δημοσιότητας του έργου «Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΣΠΑ 2007-2013», στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκαν και λειτουργούν τρεις δομές: α) η υπηρεσία Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής εργαζομένων, β) τα Εξειδικευμένα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ), τα οποία απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε ανέργους ηλικίας 16 έως 30 ετών, και γ) το Γραφείο Εργασίας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν στην πληροφόρηση και συμβουλευτική ανέργων, καθώς και στην υποστήριξη εργαζομένων στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με έντυπο υλικό για το έργο, καθώς και για τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του. Επιπλέον, θα υπάρχει η «Υπηρεσία μιας στάσης», όπου θα παρέχεται η δυνατότητα στο ενδιαφερόμενο άτομο να καταθέσει άμεσα την αίτηση ενδιαφέροντος του, δηλώνοντας τις υπηρεσίες που το αφορούν, καθώς και ένα «CV corner», όπου τα άτομα θα μπορούν να συζητούν πάνω στο βιογραφικό τους σημείωμα ή/και να λαμβάνουν στοιχειώδη καθοδήγηση για τη διαμόρφωση του, μέσα από μια διαπροσωπική (face to face) επικοινωνία με τον κάθε σύμβουλο. Όσον αφορά τους φορείς, στόχος είναι η προβολή του Γραφείου και του Δικτύου και η επικοινωνία με δομές και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.
Σύμβουλοι του ΕΚΠΑ Θεσσαλονίκης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ θα υποδέχονται όσους απευθυνθούν στο περίπτερο την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 17:00 έως και τις 22:00, και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 μ.μ. έως και τις 15:00 μ.μ. και από τις 18:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Τα άτομα που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες των παραπάνω δομών μπορούν να απευθύνονται καθημερινά είτε στην Αισώπου 24, όπου στεγάζονται η υπηρεσία των εργαζομένων και το ΕΚΠΑ Θεσσαλονίκης, ή στο Γραφείο Εργασίας στο κτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΒΑΞ: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 3,4 δισ. ευρώ

Ο πρόεδρος του ομίλου ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου υπογράμμισε ότι «νέοι δρόμοι ανοίγουν για την ΑΒΑΞ …