Αποχωρούν ομαδικά από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ οι εργαζόμενοι της Alpha Bank

5178d5b9d4f46d9c8d8ca4f558f70c38_LΟμαδική αποχώρηση των μελών του από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤΑΤ),  αποφάσισε στην συνεδρίασή του, το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank, ζητώντας και την άμεση επιστροφή του συνόλου των εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) στους ασφαλισμένους (εργαζόμενων και νέων συνταξιούχων), χαρακτηρίζοντας «τερατούργημα» το ταμείο.
Μάλιστα προχώρησε σε μία σειρά καταγγελιών, όπως ότι «κάποιοι βάζουν χρήματα για να εισπράττουν κάποιοι συντάξεις που σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν ξεπερνούν σε απόδοση το 25000%!!»
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δεν μπορεί το ΤΑΠΙΛΤΑΤ να έχει μέλλον από την στιγμή που είναι ένα «κλειστό ταμείο», το οποίο εισπράττει ετησίως 8 εκατ. ευρώ ενώ υποχρεώνεται να καταβάλλει 48 εκατ. ευρώ σε συντάξεις.
Πρόκειται για ένα ταμείο, που καλύπτει περίπου 5.409 ασφαλισμένους και 5.500 συνταξιούχους.
Να τονιστεί ότι ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, με ξεχωριστή ανακοίνωση στις 19 Νοεμβρίου 2014, είχε επισημάνει ότι υπάρχουν περίπου 2.300 «παλαιοί συνταξιούχοι» που εισέπραξαν συντάξεις, για τις οποίες ο συσχετισμός εισφορών – παροχών «ξεπερνά κάθε λογική».
Ωστόσο για να προχωρήσει η διαδικασία της ομαδικής αποχώρησης θα πρέπει τα μέλη του συλλόγου να εξουσιοδοτήσουν τη διοίκηση, με σχετική αίτηση – δήλωση ότι αποδέχονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …