Σβήνουν-γράφουν στο Μαξίμου-Τετάρτη η ορκωμοσια της νέας κυβέρνσησης

orkistike-i-kyvernisi-tou-alexi-tsipraΣε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους, για μία υπουργοποίηση.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες:
Ο Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται να μη συμφωνεί με την επιλογή του πρωθυπουργού για το πρόσωπό του και φέρεται να αρνήθηκε να είναι νέος πρόεδρος της Βουλής.
-Για τη θέση του προέδρου της Βουλής, ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Βούτση, του Γιάννη Δραγασάκη αλλά και του Θοδωρή Δρίτσα στην περίπτωση που εκείνος δεν θελήσει να παραμείνει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εμπλέκεται ακόμα και το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη, που όμως ο Νίκος Βούτσης γίνει πρόεδρος της Βουλής, τότε θα μετακινηθεί στο Εσωτερικών.
-Πάντως, ο Πάνος Καμμένος θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ δεν αποκλείεται και ο Νίκος Κοτζιάς να παραμείνει υπουργός Εξωτερικών.
-Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως φαίνεται θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στο υπουργείο Εργασία θα βρεθεί εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
-Στους παραμένοντες από το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας.
-Στις νέες ενδεχόμενες εισόδους προσώπων, έχουμε και 3 υπηρεσιακούς: Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Ζώη, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, ενδέχεται να αναλάβει το πόστο αναπληρωτή υπουργού... Μνημονίου ή υπουργού Προγράμματος.
-Άγνωστο παραμένει εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει κάποια κυβερνητική θέση ως αναπληρωτής υπουργός με τις πληροφορίες να τον θέλουν είτε αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είτε να αποκτά ρόλο στο υπουργείο Παιδείας, όπου όμως ακούγεται και το όνομα του Κώστα Γαβρόγλου.
-Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και σκέψεις για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ρόλος αναζητείται και για τον Δημήτρη Βίτσα, ενώ δεν αποκλείεται συμμετοχή και του Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια το κυβερνητικό σχήμα ίσως έχει αυτή την μορφή:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Γιάννης Δραγασάκης ( (προς το παρόν αρνείται τη θέση), Νίκος Βούτσης, Θεόδωρος Δρίτσας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης
ΑΜΥΝΑΣ: Πάνος Καμμένος
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Νίκος Κοτζιάς
ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Γιώργος Κατρούγκαλος
ΥΓΕΙΑΣ: Παναγιώτης Κουρουμπλής
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Γιώργος Χουλιαράκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Γιώργος Σταθάκης
ΑΝΑΠΛ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ: Χρήστος Σπίρτζης
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Πάνος Σκουρλέτης
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Νίκος Βούτσης
ΑΝΑΠΛ. ΜΕΤΑΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Γιάννης Μουζάλας (προς το παρόν αρνείται τη θέση), Δημήτρης Βίτσας, Θεόδωρος Δρίτσας
ΑΝ. ΥΠ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Κώστας Γαβρόγλου
ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: Παναγιώτης Νικολούδης
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …