Ανοίγουν 15.000 δημόσιες προσλήψεις(Μόνιμες-Εποχικές )

apolyseis_dimosio

Στις επόμενες 90 ημέρες πρόκειται να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης 15.000 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο, με τις περισσότερες να αφορούν στους δήμους της χώρας, αφού υπολογίζονται ότι 6.500 θέσεις είναι για βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, μαγείρων και καθαριστριών στους παιδικούς σταθμούς.

Με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με διάρκεια οκτώ μηνών θα προσληφθούν από τα ΕΛΤΑ 581 υπάλληλοι στη διοίκηση, αλλά και διανομείς και οδηγοί. 1822 αρχαιολόγοι, συντηρητές και μηχανικοί θα προσληφθούν σε θέσεις για εποχιακούς υπαλλήλους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν σε ειδικευόμενους εργάτες με απολυτήριο λυκείου ή παλαιού Δημοτικού.

Επίσης προγραμματίζεται η  πρόσληψη 1.500 ατόμων στους ΟΤΑ, ως προσωπικό καθαριότητας και  1.549 προσλήψεις στους Δήμους για το πρόγραμμα Άθληση για όλους 2015-16.

Ακολουθούν 2.440 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία για να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις, από τους οποίους οι 1.110 θα είναι νοσηλευτές, 600 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 100 άτομα ως πλήρωμα ΕΚΑΒ, 80 άτομα για θέσεις σε προγράμματα απεξάρτησης και 550 άτομα για διάφορες θέσεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …