Προαναγγελία Τσίπρα για διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων

tsipras-programmatikes-voyli
Αποφασισμένος να βάλει τάξη και οι αδικίες να αρθούν, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις, σχετικά με την "καταπολέμηση της  φοροδιαφυγής και τις εγκληματικές πρακτικές που άνθισαν τις προηγούμενες δεκαετίες και θέριεψαν την προηγούμενη πενταετία με την ανοχή των πολιτικών ηγεσιών", όπως χαρακτηρειστικά είπε, συνεχίζοντας ως εξής:
"Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων που έχει ξεκινήσει ήδη το ΣΔΟΕ. Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι λίστες των φοροφυγάδων, κυρίως η «λίστα Λαγκάρντ» για την οποία φαίνεται ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει τώρα νέα στοιχεία. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια να παταχθεί το λαθρεμπόριο καπνικών και οινοπνευματωδών ποτών, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τη σύναψη των δημοσίων συμβάσεων αλλά και να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες παρανομίας. Εξάλλου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και θα υποστηριχθεί η ελληνική δικαιοσύνη σε κάθε ανοιχτή έρευνα για υποθέσεις πολιτικής διαφθοράς και φοροδιαφυγής, ενώ θα ενισχυθούν όλα τα ελεγκτικά σώματα της δημόσιας διοίκησης και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και όλοι οι οικονομικοί έλεγχοι στις αθλητικές ομοσπονδίες που εκκρεμούσαν για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή αναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα διαλευκανθούν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις από την Αγροτική Τράπεζα μέχρι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι σε αυτό τον αγώνα όχι μόνο δεν θα υποχωρήσουμε αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βγάλουμε επιτέλους τη χώρα από αυτό το τέλμα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του οικονομικού εγκλήματος», επισήμανε ο πρωθυπουργός και επέμεινε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους το αίσθημα δικαίου σε αυτόν τον τόπο και να πνεύσει καθαρός αέρας, γιατί αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός, αυτό είναι το διαρκές αίτημα στα χρόνια της κρίσης και θα το κάνουμε πράξη.
Η χώρα δεν μπορεί να σταθεί αν επιτρέψουμε την απαράδεκτη διαιώνιση του συστήματος διαφθοράς, της διαπλοκής, της εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Kαμία τομή δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι σε αυτό το πεδίο είναι προτιμότερο να πράττει κανείς παρά να μιλάει, αλλά είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι τους τελευταίους μήνες οι πολίτες νιώθουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Eίναι καθημερινό θέμα η προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσουν οι κατεστημένες σχέσεις εξουσίας, η συγκάλυψη των οικονομικών σκανδάλων, να καταπολεμηθεί".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …