Τσίπρας: Νέα προγράμματα για ανέργους-Μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό και εργασιακά(VIDEO)

941cdaeb2b2fbf257ff90c665e3b1d61_L
Νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως σε ορίζοντα τετραετίας, η κυβέρνηση θα προσανατολιστεί στην καταπολέμηση της ανεργίας στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά, στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων επιστημόνων και στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.
Είπε ότι τους επόμενους 6 μήνες θα υλοποιηθούν προγράμματα απασχόλησης για συνολικά 100.000 ανέργους, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ο σχεδιασμός προβλέπει την ένταξη 150.000 ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης.
"Ο στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας, περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα απασχόλησης για περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας νέων επιστημόνων και οικονομική και θεσμική υποστήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας. Κομβική θα είναι η μάχη για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας με στόχο την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και την επαναφορά άλλων προστατευτικών ρυθμίσεων για την εργασία. Ταυτόχρονα παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός για την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και για την κατάργηση διακρίσεων στην αγορά εργασία όπως ο διαχωρισμός για τους νέους εργαζόμενους."

Τέλος επισημαίνοντας τις χρόνιες αρρυθμίες του ασφαλιστικού συστήματος που επιβαρυνθήκαν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και υπογραμμίζοντας ότι το κύριο πρόβλημα δεν συνίσταται στο ότι το σύστημα ξοδεύει πολλά, αλλά στο ότι δεν εισρέουν πόροι σε αυτό, πρόσθεσε ότι πέραν του εξορθολογισμού και της ενοποίησης ασφαλιστικών ταμείων και της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση συνολικής μεταμόρφωσης του ασφαλιστικού ώστε να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και ενιαίο σύστημα κανόνων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Είμαι και για ηγέτης και για μπύρες- Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον Alpha. Oι …