ΝΤΟΥ της εφορίας σε σπίτια "φοροφυγάδων" χωρίς εισαγγελική εντολή

eforia_elegxos2

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους με εφόδους της εφορίας χωρίς εισαγγελική εντολή , στις επιχειρήσεις και στα σπίτια που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι ως επαγγελματική έδρα , θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εφαρμόζοντας το Γερμανικό πρότυπο δράσης, το οποίο είναι:

"Eιδικά συνεργεία ελέγχων «εισβάλλουν» στα γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων θα υιοθετήσει το υπουργείο Οικονομικών."

Σύμφωνα με τα λεγόεμνα του  κ. Αλεξιάδης, το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου θα προχωρήσει σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους μέσα στο 2016 σε επιχειρήσεις προμηθευτών του δημοσίου, τεχνικών επιχειρήσεων, πολυεθνικών ομίλων, τραπεζικών ομίλων, ΜΜΕ, εκμετάλλευση οδικών οδών κλπ.

Παράλληλα ενεργοποιείται η διαδικασία για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και δέσμευση κατασχέσεων για όσους συληθούν να φοροδιαφεύγουν ενώ προβλέπονται ακόμα και μεταμεσονύχτιοι έφοδοι σε έδρες – σπίτια φορολογουμένων.

«Στοχεύουμε στη μεγάλη φοροδιαφυγή με βάση τα διεθνή και ευρωπαϊκά ελεγκτικά πρότυπα στόχους και μεθόδους.Το υπουργείο αντιγράφει ελεγκτικά πρότυπα και διαδικασίες ευρωπαϊκών χωρών για τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Πρότυπο μας είναι οι έλεγχοι που έγιναν στη Γερμανία, όταν ξημερώματα εκατοντάδες ελεγκτές της εφορίας και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για θέματα φοροδιαφυγής. Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα. Όχι μόνο στη μικρή και στη μεσαία φοροδιαφυγή, που είχε το κύριο βάρος των φορολογικών ελέγχων στο παρελθόν, αλλά κυρίως στη μεγάλη και στη διαπλεκόμενη φοροδιαφυγή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης νομοσχέδιο που θα προβλέπει διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη από τους φορολογούμενους αδήλωτων κεφαλαίων που βρίσκονται στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Με αυτό θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό να τα αποκαλύψουν τώρα διότι μετά, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και το περιουσιολόγιο, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα αποκάλυψης των αδήλωτων αυτών κεφαλαίων, είπε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …