Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της φτώχιας ζητά ο Δήμος Πάτρας

dimotiko_simvoulio_0

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την οποία ζητείται να λάβει μέτρα η κυβέρνηση ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση για να εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι δημοτικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Να σημειωθεί ότι η εισήγηση του Δημάρχου έχει γίνει δεκτή και από το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Δυτικής Ελλάδας.  Η εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:

«Η αναπληρώτρια Υπουργός, μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος «λειτουργία των δομών για τη φτώχεια», μέχρι το τέλος Δεκέμβρη του 2015. Ο σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν οι κοινωνικές δομές, να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και να μη δίνονται ούτε αυτά τα ψίχουλα ανακούφισης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, απλά μετατίθεται.

Στο Δήμο μας απασχολούνται 21 εργαζόμενοι, που καλύπτουν ανάγκες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα Συσσίτια και την Πρόνοια. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές και να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ στη λειτουργία των δομών».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …