Οδηγίες για την αίτηση της Πρακτικής Άσκησης 2015-2016 των προπτυχιακών φοιτητών

praktiki-askisi

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016 υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 6/10/2015 έως και 11/10/2015

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

 1. Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει στις 12/10, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.
 2. Να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτικό να αποστείλουν ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
 3. Γίνεται διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από τη  εταιρία.  Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφ όσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.
 4. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται μετά από συνεννόηση με την εταιρία.Σε κάθε περίπτωση η πρακτική σας άσκηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι  28/2/2016.

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ είτε με άλλους πόρους). Η πρακτική άσκηση είναι θεσμοθετημένη στο τμήμα σας όπως αναφέρετε στο πρόγραμμα σπουδών σας.

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική άσκηση, θα πρέπει να τους ενημερώσετε να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο [email protected] μέχρι τη Παρασκευή 30/10/2015. Ενημερώστε την εταιρία για τους όρους ένταξης της στο πρόγραμμα (Ερώτηση 18: http://www.internship.aueb.gr/faq.php )

Δείτε τη λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης και επιλέξτε όσες από αυτές επιθυμείτε (δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αλλά μπορείτε να επιλέξετε θέσεις που αφορούν μόνο το τμήμα σας) συμπληρώνοντας  το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ.

Το έντυπο συμμετοχής φοιτητή και το βιογραφικό σας τα αποστέλλετε στον υπεύθυνο του γραφείου πρακτικής άσκησης του τμήματος σας κατά τις παραπάνω ημερομηνίες (μετά το πέρας της περιόδου υποβολής των αιτήσεων,  δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις):

 •  Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, [email protected], 210-8203825)
 • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, [email protected], 210-8203825)
 • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  [email protected], 210-8203815)
 • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, [email protected], 210-8203825)
 • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, [email protected], 210-8203813)
 • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, [email protected], 210-8203815)
 • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, [email protected], 210-8203825)

*** Για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας  μιλάτε με τη κα Μαρία Κουτρουμπή (Γραμματεία ΔΕΤ) [email protected], 210-8203139 καθώς η διαδικασία είναι διαφορετική.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γέφυρα 2: Επιδότηση 50.000 ευρώ δόσεις επιχειρηματικών δανείων-Δικαιούχοι κριτήρια

Την επιδότηση δόσεων δανείων για οχτώ μήνες σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί …