Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για αποφοίτους AEI

imerida_3

Το πρωτότυπο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ), με την υποστήριξη των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) της Λέσχης Επιχειρηματικότητας αλλά και την πολύτιμη χορηγία επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας, ξεκινά το δεύτερο κύκλο του στην Αθήνα το Νοέμβριο 2015.

Το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην προώθηση της καινοτομίας και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου κύκλου του προγράμματος, συνεχίζει, προσφέροντας στήριξη και τεχνογνωσία σε ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες, που διανοίγουν προοπτικές επιτυχίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία λειτουργίας μιας επιχείρησης πριν ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι δυνητικοί επιχειρηματίες θα παρακολουθήσουν 115 εκπαιδευτικές ώρες στοχευμένης θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης από κορυφαίους ακαδημαϊκούς δασκάλους και έμπειρα στελέχη της αγοράς με ένα συμβολικό κόστος εγγραφής ύψους 250 €. Το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο, αξιολογείται από επιστημονική επιτροπή και βραβεύεται με χρηματικό έπαθλο.

Στην πρώτη σειρά του Προγράμματος, που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2014 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο 2015, o κ. Σάββας Σαββάκης ανακηρύχθηκε νικητής και έλαβε χρηματικό βραβείο αξίας 3000€ για την ιδέα του, που ήδη το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της έχει κατοχυρωθεί σε 14 χώρες.

Βασικές ενότητες του εξατομικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους δυνάμει επιχειρηματίες είναι η Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, η Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία, τα Οικονομικά της Επιχείρησης, οι Επενδύσεις και η Χρηματοδότηση, το Μάρκετινγκ και οι Πωλήσεις, η Δημιουργία Επιχείρησης, οι Πηγές Χρηματοδότησης και η Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://epefa.econ.uoa.gr, να αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kmakri@econ.uoa.gr, ή να τηλεφωνούν στο 210 368 9460.

Επιχειρηματικότητα στην πράξη

Χρονοδιάγραμμα προγράμματος (115 ώρες)

Αιτήσεις: Έως Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Αξιολόγηση αιτήσεων: Έως Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Εγγραφές: Έως Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Έναρξη προγράμματος (1ο μάθημα): Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Ολοκλήρωση μαθημάτων: Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Λήξη προγράμματος / Παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρετανία: Όχι σε χρήματα από το Ισραήλ λένε φοιτητές

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι έντονες κινητοποιήσεις των φιλοπαλαιστινιακών φοιτητών σε όλη την χώρα που …