Τιμωρούνται συνδικαλιστές που πάλεψαν για τους συναδέλφους τους(VIDEO)

vasilakis_1

Την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, δικάζονται στην Αθήνα δεκατέσσερις εκπρόσωποι εργαζομένων διοικητικού προσωπικού Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την κατηγορία, ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη 48ωρη απεργία, την οποία είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία τους, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο των τότε κινητοποιήσεων κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια.
Πρόκειται για τρία μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), οκτώ μέλη των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και τρία μέλη του διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πάτρας, Ανδρέας Βασιλάκης, μιλώντας στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, υποστήριξε ότι πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις, για να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, αντί να ασχοληθούν με την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων. Επίσης έκανε σαφές ότι την Δευτέρα, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας θα μείνει κλειστό λόγω απεργίας του προσωπικού, με κατάληψη των γραφείων του ΑΕΙ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση…

"Η απεργία δεν κρίθηκε καταχρηστική, άρα είχαμε αντικειμενικούς λόγους να την κάνουμε, κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, που σχετίζονταν με την επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή.

Είχαμε, όμως, κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση της δεύτερης ημέρας, μέσω της απόφασης της ΑΔΕΔΥ", σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΔΠΤΕ, ενώ εξέφρασε απορία "γιατί στην προανάκριση από τον πταισματοδίκη, δεν κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις, τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρα και ίσως η υπόθεση πήγαινε στο αρχείο".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Τα αποτελέσματα της εβδομάδας

Τα συνολικά κέρδη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανήλθαν, στο πρώτο τρίμηνο του 2024, σε 1,09 …