Έτσι λειτουργεί το λογισμικό που χρησιμοποιούσαν για να φοροδιαφεύγουν(VIDEO)

590_ea9a7ba3f24e80781ec7ec68a175aa72

Εταιρείες πληροφορικής πιάστηκαν να προμηθεύουν επιχειρήσεις λιανικής και εστίασης με λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εκδίδουν κανονικές αποδείξεις, αλλά στο τέλος της ημέρας να μειώνουν τον τζίρο και έτσι να παρακρατούν ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Εσόδων ξεκίνησε πριν από 6 μήνες, μετά τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές για την απάτη με το ειδικό λογισμικό και την έκταση που είχε λάβει. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε δύο εταιρείες που πωλούσαν ταμειακές μηχανές και κατέσχεσαν τους servers, οι οποίοι εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταστηματάρχη στην περιφέρεια, ο οποίος είχε με τον τρόπο αυτόν καταφέρει να αποκρύψει εισόδημα ύψους 1.800.000 ευρώ

Δείτε πως λειτουργεί το λογισμικό στο βίντεο του MEGA

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …