Ήρθε η ώρα οι γονείς να αντιδράσουν-Προσφεύγουν δικαστικά για τις ελλείψεις στα σχολεία

sxoleio
Ούτε μία ώρα μάθημα δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι μαθητές του δημοτικού στο Κοκκίνη Χάνι του νομού Ηρακλείου, με το υπουργείο να επικαλείται τα κενά, να δίνει διαβεβαιώσεις αλλά μέχρι σήμερα οι γονείς δεν είδαν πράξεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα ζητήσουν τη απόδοση ευθυνών από την δικαιοσύνη, προσπαθώντας να διασφαλίσουν το δικαίωμα των παιδιών τους στην εκπαίδευση.
Με επιστολή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς των μαθητών της 5ης τάξης του Κοκκίνη Χάνι, μιλούν για εγκατάλειψη των μαθητών, για ανικανότητα και ανεπάρκεια του υπουργείου ενώ εξηγώντας πως:
«Η ευθύνη της εκπαίδευσης του παιδιού μου είναι στα χέρια σας και η επί μακρόν παράλειψή σας να ενεργήσετε ως οφείλετε έχει ιδιαιτέρως επαχθείς συνέπειες σε βάρος του. Σας δηλώνω δε ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμο μέσο σε βάρος των εμπλεκομένων φορέων για την επιβολή κυρώσεων διοικητικών ή και ποινικών για την ζημία που προκαλείται στο παιδί μου από την μη ομαλή λειτουργία του σχολείου, στο οποίο είναι μαθητής».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …