Πρώτες καταδίκες που δεν προσήλθαν στις εφορευτικές επιτροπές

eforeytikes-epitropes

Στη δικαιοσύνη βρέθηκαν 40 άνθρωποι που κατοικούν σε διάφορες περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, διότι δεν είχαν εκτελέσει τα καθήκοντα τού μέλους της εφορευτικής επιτροπής, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Μάριος Παπαθεοδώρου, τα συγκεκριμένα άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενα, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκλογικών τμημάτων, στα οποία είχαν οριστεί ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών, είχαν ενημερώσει την αρμόδια εισαγγελία για τις απουσίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι, αφού προσκόμισαν στο δικαστήριο έγραφα, βάσει των οποίων κρίθηκε ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα από την εκλογική διαδικασία. Επίσης, αρκετοί από τους κατηγορουμένους βρίσκονταν στο εξωτερικό, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο μάρτυρες υπεράσπισης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να είναι παρόντες στα εκλογικά τμήματα.

Πέντε όμως από τους κατηγορούμενους δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ερήμην ποινές φυλάκισης έξι μηνών στον καθένα. Οι συγκεκριμένοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …