Ακόμα δεν έχουν καταβληθεί τα οικογενειακά επιδόματα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-620x330

Νέα προθεσμία ανακοίνωσε μέχρι και την Παρασκευή ο ΟΓΑ, για την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με τα οικογενειακά επιδόματα, αφού αδυνατεί να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 225 εκατ ευρώ.

Η προηγούμενη διαβεβαίωση ήταν για το διάστημα 12-16 του μηνός, αλλά πέρασε χωρίς να μπουν τα χρήματα και λόγω των αντιδράσεων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, παρέτεινε την προθεσμία για το τέλος της εβδομάδας!

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 635 δικαιούχους οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις, αλλά περίπου 400.000 διακιούχοι πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει νόμος που ορίζει ξεκάθαρα πως η δόση πρέπει να δοθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυμπουρόπουλος για τα Τέμπη: Σεβασμός στα θύματα, επιζώντες και οικογένειες - Να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό …