Δύο οι προκηρύξεις για το Λιμενικό-Έρχονται μεταθέσεις και επιχειρησιακά μέσα

dimartiria-limenikoi
Δύο προκηρύξεις για κατάταξη των επιλαχόντων διαγωνισμών Α/Ξ και Υ/Ξ έτους 2014 καθώς και του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, θα προκηρυχθούν εντός του έτους, με βάση τη διαβεβαίωση του Υπουργού Θοδωρή Δρίτσα στην Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού, κατά την συνάντηση τους, με θέματα μεταθέσεις, προσλήψεις, επιχειρησιακά μέσα, ΤΑΛΣ, Επικουρική Ακτοφυλακή, ΠΔ περί Μεταθέσεων και νέο πολυνομοσχέδιο.
‏ Για τις μεταθέσεις, θα υπάρξει ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της υπαγωγής των 283 περίπου μετατιθέμενων στην ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56), καθώς της δυνατότητας επιλογής των 830 μετατιθέμενων προς θετική κατεύθυνση.
Για το μεγάλο ποσοστό των ακινητοποιημένων επιχειρησιακών μέσων, πλωτών και εναερίων, ο Υπουργός αναγνωρίζοντας το χρονίζον πρόβλημα, δεσμεύθηκε για την επανεξέταση του όλου πλαισίου στην κατεύθυνση των προτάσεών μας (διαδικασίες, χρηματοδότηση, στελέχωση των επισκευαστικών βάσεων κλπ).
Για το ΤΑΛΣ και σε ότι αφορά πρότασή των Λιμενικών περί διατήρησης του status του Ταμείου που αποτελεί τον "κουμπαρά" των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την εξεύρεση δίκαιης λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση των Λιμενικών για την πραγματοποίηση σύσκεψης, την προσεχή Παρασκευή με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Για την ενεργοποίηση του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής, πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες πτυχές των ρυθμίσεων του νόμου.
Δόθηκε εντολή συγκρότησης επιτροπής και με τη συμμετοχή των Λιμενικών, για την επεξεργασία και προώθηση προεδρικού διατάγματος περί μεταθέσεων, η οποία σε καθορισμένο, σύντομο χρόνο θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εργασιών της. Περαιτέρω θα ακολουθήσουν τα προεδρικά διατάγματα περί οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.
Σε ότι αφορά στην προώθηση γενικότερων θεμάτων αναμένονται πρωτοβουλίες για τη σύνταξη και προώθηση πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα συμπεριληφθεί η πλειονότητα των αιτημάτων τους
Παράλληλα προωθούνται και Προεδρικά Διατάγματα για τις μεταθέσεις και τα οδοιπορικά των Λιμενικών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέοι και συνδικαλισμός

Η γενιά που μεγαλώνει με την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχει την ικανότητα να …