Αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση-Επικρατεί προβληματισμός

megaro-maximou111_0

Πρώτη φορά επί της ουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις εναντίον της η συγκυβέρνηση και η εικόνα που δημιουργείται δεν της αρέσει, αφού όλα δείχνουν ότι σιγά-σιγά, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι αγρότες, προετοιμάζονται για συχνές απεργιακές εμφανίσεις.

Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα το κυβερνητικό επιτελείο στο Μαξίμου, όσον αφορά στο αν πρέπει να αντιδράσει και στον ρόλο που καλείται να αποφασίσει για τις αστυνομικές δυνάμεις, στο αν θα αξιοποιηθούν ή όχι για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τα συνδικάτα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει ρήγματα - αν όχι στο εσωτερικό της, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που με την εύθραυστη πλειοψηφία τη στηρίζουν.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας σήμερα μεταξύ των οποίων  σε Αθήνα, (Ομόνοια, στις 18:30), Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου, 18:30), Πάτρα (πλατεία Γεωργίου, 18:30) και Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας στις 19:00).

Τα πλοία δένουν στις 2 έως 4 Νοεμβρίου, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία, οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τον Νοέμβριο, ενώ κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στο λιμάνι.

Στις 12 Νοεμβρίου, λίγο πριν από την ψήφιση του ασφαλιστικού, αλλά και του προϋπολογισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία, «ζεσταίνοντας» τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και τις καταλήψεις που έχουν αρχίσει στα σχολεία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …