Γενική απεργία της ΓΣΕΕ 12 Νοεμβρίου-Αποκαλυπτική συνέντευξη του αναπληρωτή γραμματέα Θ.Δανούση(VIDEO)

760_afisa-eparxia-thumb-large
Γενική απεργία για τις 12 Νοεμβρίου, αλλά η ημερομηνία μπορεί να επανακαθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις, αποφάσισε η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι η θεσμοθέτηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης τα 67 έτη, μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ανοησία».
Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η είσοδος στην αγορά εργασίας γίνεται σε ηλικία 29 ετών και με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης, το όριο ηλικίας εκτινάσσεται στα 70 έτη.
Ήδη η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε κινητοποίηση για την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στη μια έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην οδό Σταδίου, ως μια πρώτη δυναμική αντίδραση, στην αλλαγές για το Ασφαλιστικό, που προωθούνται.
Η αλλαγή στην ημερομηνία θα προκύψει, ανάλογα με το πότε η κυβέρνηση θα επιλέξει να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό.
"Τελείωσε η ανοχή μας και η υπομονή μας, βγαίνουμε στους δρόμους, σηκωνόμαστε από τους καναπέδες και δεν θα μπορέσουν να μας ηρεμήσουν. Μας κατηγόρησαν ότι αδρανούσαμε τόσους μήνες, αλλά η ΓΣΕΕ είναι ένα σοβαρός συνδικαλιστικός φορέας, που περίμενε τις κυβερνητικές υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού, ανάκτηση των εργασιακών σχέσεων και συλλογικών συμβάσεων.
Όλα αυτά ήταν και πάλι ψέματα και η κυβέρνηση θα δει στην πράξη και συντονισμένα τι σημαίνει αντίδραση του λαού και των Συνδικάτων.
Έχει δίκιο που ανησυχεί γιατί η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου είναι η απαρχή της λαικής αντίδρασης. Στην καταιγίδα των αντιλαικών νομοσχεδίων θα απαντήσουμε με μαζική καταιγίδα της εργατικής πυγμής", δήλωσε αποφασισμένος, ο αναπληρωτής γραμμματέας της ΓΣΕΕ Θανάσης Δανούσης, στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της στο Ράδιο Γάμμα, "Καφές και Εφημερίδα".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …