Απέραντη θλίψη από τον ένα νεκρό και τις καταστροφές του καιρού σε Αχαία-Ηλεία-Αττική(ΦΩΤΟ)

plimires

Ένας νεκρός ο απολογισμός της κακαοκαιρίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για πατέρα δύο ανήλικων παιδιών έναν 40χρονο άνδρα, κάτοικο Αχαρνών, που το μεσημέρι της Πέμπτης έχασε τη ζωή του στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι.

Στην προσπάθειά του άτυχου άνδρα να διασχίσει την Αριστοτέλους (κινούμενος στο ρεύμα καθόδου) το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά και συγκρούστηκε με την ακινητοποιημένη νταλίκα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μητέρα και γιος από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το όχημα. Αρχικά, άκουσαν τις παραινέσεις ενός κατοίκου και έδειξαν να κρατούν την ψυχραιμία τους. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, τα νερά γινόντουσαν ολοένα και πιο ορμητικά, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία τους και τους προκάλεσε πανικό.

pr1

Ο 40χρονος έσπασε το τζάμι του συνοδηγού προκειμένου να απεγκλωβιστεί η 75χρονη μητέρα του κι ο ίδιος βγήκε από το παράθυρο του οδηγού. Την μητέρα του τα ρεύματα την παρέσυραν και διεσώθη από περιοίκους περίπου 400 μέτρα πιο κάτω. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο και για εκείνον. Ο 40χρονος φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα νερά κι εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες της νταλίκας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Απεριόριστης έκτασης είναι οι καταστροφές που έχουν υποστεί σε μεγάλο μέρος τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από τα ξημερώματα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Άμεσα εστάλησαν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, τα αιτήματα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων Δυτικής Αχαΐας της Π.Ε. Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Π.Ε. Ηλείας.

Εξαιτίας των συνεχών και έντονων καταιγίδων έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις των Δήμων, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, ιδιοκτησίες, υποδομές, καλλιέργειες, κατολισθήσεις σε αγροτικό και οδικό δίκτυο, κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στον ηλεκτροφωτισμό.

«Για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Από νωρίς το πρωί οι Υπηρεσίες μας είναι στο πλευρό των κατοίκων αυτών των περιοχών έχοντας ως κύριο στόχο μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι επί ποδός και ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας οι μεγαλύτερες ζημιές παρατηρούνται:

Στη Δημοτική Ενότητα Λαρίσου και ειδικότερα στα Τ.Δ. Καγκάδι, Απιδεώνα, Άραξο, Μετόχι, Λάππα, Λακκόπετρα, Ματαράγκα, Μιχόι, Άγ. Νικόλαο Σπάτρα και Βουπράσιο.

Στη Δημοτική Ενότητα Μόβρης και ειδικότερα στα Τ.Δ. Σαγέικα, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Μποντέικα, Λιμνοχώρι και Καλαμάκι.

Στη Δημοτική Ενότητα Δύμης και ειδικότερα στα Τ.Δ. Αλυκές, τοποθεσία «Μάνα» παραλίας Κ. Αχαίας, αντλιοστάσιο Κ. Αχαίας, Τ.Κ. Κάτω Αλισσού και Αλισσού στους οικισμούς Φλόκα, Ζησιμέικα, Λουσικά, Σπαλιαρέικα και στη ΒΙ.ΠΕ.

Στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν:

Στα Δ.Κ. Λεχαινών, Βάρδας, Κάστρου

Στα Τ.Δ. Ανδραβίδας, Στρουσίου, Σταφιδοκάμπου, Αετοράχης, Κεπελέτου, Κουρτεσίου, Μανωλάδας, Νεάπολης, Νέας Μανωλάδας, Νησίου, Ξενιών, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αρετής, Μέλισσας, Μπορσίου και Μυρσίνης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …