Η επιβεβαίωση:Μείωση και των χαμηλών συντάξεων

syntaksi23
Με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν όσοι μιλούσαν για μείωση και των συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ, από το στόμα μάλιστα του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που τόνισε ότι αδυνατεί να θέσει η κυβέρνηση όριο προοστασίας των συντάξεων από τις μειώσεις!
Ο κ. Κατρούγκαλος, αναφορικά με τη δημιουργία της εθνικής σύνταξης, τόνισε ότι η χορήγησή της θα γίνει χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, διαφωνώντας και πάλι με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για το ίδιο θέμα. Τη σύνταξη αυτή θα λαμβάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει το λιγότερο 15 έτη ασφάλισης, δηλαδή το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ οι ανασφάλιστοι θα προστατεύονται μέσω της Πρόνοιας. Για το σκέλος του ΕΚΑΣ, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι πολλά θα κρίνει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Πάντως, σύμφωνα με το 3ο Μνημόνιο η κυβέρνηση πρέπει τον Μάρτιο του 2016 να κόψει το ΕΚΑΣ από το 20% των «προνομιούχων» χαμηλοσυνταξιούχων που το λαμβάνουν, ενώ έως το 2019 πρέπει να το αντικαταστήσει με κάποιου άλλου είδους παροχή.
Πάντωςη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει μέτρο διασφάλισης των συντάξεων, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους των συνταξιούχωνμε συντάξεις έως 1.000 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …