Τα πτυχία προυπόθεση για ανέλιξη στο δημόσιο

dhmosios-ypallhlo

Kάτοχος με πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα μοριοδοτείται επιπλέον το πτυχίο πέραν του βασικού, το μεταπτυχιακό δίπλωμα (π.χ. μέχρι δύο διπλώματα με συνάφεια επί του αντικειμένου της υπηρεσίας και μέχρι ένα δίπλωμα αν δεν έχει συνάφεια), διδακτορικό δίπλωμα (αυξημένη μοριοδότηση για κάθε δίπλωμα με συνάφεια αντικειμένου και μικρότερη με περιορισμούς π.χ. μέχρι ένα δίπλωμα εφόσον δεν είναι συναφές με το αντικείμενο της υπηρεσίας), θα διεκδικεί πλέον θέσεις προισταμένων στο Δημόσιο, καθώς καταργείται το δικαίωμα σε όσους διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου.

Θα προβλέπεται παράλληλα ενισχυμένη μοριοδότηση για αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, και η κλιμάκωση των μορίων θα καθορίζεται, ενδεχομένως, ανάλογα με τους βαθμούς αποφοίτησης ανά εκπαιδευτική σειρά.

Εξάλλου, θα μετράει υπέρ του υπαλλήλου εάν έχει δημοσιεύσεις σε εγνωσμένου κύρους επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία με αντικείμενο συναφές με εκείνο της υπηρεσίας.

Θα συνυπολογίζονται θετικές κρίσεις κατά την αξιολόγηση της πρότερης θητείας τους σχετικά με:

* την επιστημονική και υπηρεσιακή κατάρτιση

* τη διοικητική ικανότητα

* τη γνώση του αντικειμένου τους

* την ανάληψη πρωτοβουλιών

* την αντιμετώπιση με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα υπηρεσιακών προβλημάτων

* τον χαρακτήρα του υπαλλήλου αλλά και τη συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες κατά την ώρα υπηρεσίας

Αυτό αποτελεί ένα βασικό στοιχείο αλλαγής του νέου σχεδίου νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που βρίσκεται στην τελική ευθεία, με αλλαγές στην μοριοδότηση των προσόντων για τις προαγωγές, τις αποστρατείες και τις μεταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα αν θα συνεκτιμάται η επαγγελματική εμπειρία δημοσίου υπαλλήλου, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Δημοσίου. Πάντως, μέχρι τώρα επικρατεί η άποψη της μοριοδότησης για προϋπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή, αφού έχει ανάψει το πράσινο φως από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά και από ειδικούς επιστήμονες για τη δημόσια διοίκηση.

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Υποχρέωση να συνεχίσουμε τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις

Άρθρο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής Άρθρο …