Και στην Τουρκία ο Τσίπρας

tsipras-programmatikes-voyli

Στις επόμενες ημέρες θα ανκοινωθεί η ακριβής ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία όπου θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, για το προσφυγικό, σε μία προσπάθεια συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός πιέζει υπέρ της εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό και εξέφρασε ανοικτά προ ημερών τις αντιρρήσεις του στην Ε.Ε. για τη μη πρόσκληση της τουρκικής πλευράς στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Στόχος της επίσκεψης, λοιπόν, είναι να ενταχθεί και η Αγκυρα στον κύκλο των ευρωπαϊκών συζητήσεων, τονίζει η naftemporiki.gr.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός άξονα Βερολίνου-Αγκυρας που κινδυνεύει να κατευθύνει όλο το βάρος στην Ελλάδα και επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην Ε.Ε. για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …