Πρόγραμμα ηλεκτρικού ρεύματος για όσους αδυνατούν να το πληρώσουν

patra-agonas-dromou-gia-na-min-meinei-sto-skotadi-enneamelis-oikogeneia-1-315x236
Μία προγραμματική σύμβαση, με τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους στα Ιόνια Νησιά», εφαρμόζουν  η Περιφέρεια Αττικής και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που υπέγραψαν σύμβαση με την "ΔΕΗ ΑΕ", για την υλοποίηση ενός ιδιαίτερου προγράμματος, ώστε κανένα νοικοκυριό να μην ζει στα σκοτάδια.
Τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα
-Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ)
-Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
-Εντολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
-Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του
Οι αρχές του προγράμματος είναι:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους του πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν σε μία από τις δύο περιφέρειες τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.
-Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή το χρόνο, από την Περιφέρεια Ατιικής και από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ποσό είανι μεγαλύτερο και φτάνει τα τα 480 ευρώ ανά έτος.
-Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίηση τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν στην Περιφερειακή Ενότητα όπου διαμένουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου η περιφέρεια να αναλάβει την επιδότηση της επανασύνδεσης πληρώνοντας στον πάροχο, τη ΔΕΗ, την πρώτη δόση της ρύθμισης. Έτσι πραγματοποιείται η επανασύνδεση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …