Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για το ασφαλιστικό(VIDEO)

εταα
Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγουν άμεσα μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της ρύθμισης που υποστηρίζουν ότι έδινε σημαντική ανάσα στους ίδιους και το ταμείο τους.
Αυτό ανακκοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ,o πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.
Σημειώνεται ότι η διάταξη πλήττει άμεσα και αναδρομικά 20.000 μηχανικούς, 7.000 ιατρούς και 6.000 δικηγόρους και για αυτό το λόγο ξεκινούν δικαστικές προσφυγές εντός της εβδομάδας με τη σειρά σε όλους τους βαθμούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι μόνο.

Με την τροποποίηση του ασφαλιστικού που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση, τα προσβλεπόμενα έσοδα θα μειωθούν, με αντίστοιχη μείωση και της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισαν οι επικεφαλής των τριών επιστημονικών φορέων και ενημέρωσαν αναλυτικά για τις επιπτώσεις της κατάργησης της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και ζήτησαν επιτακτικά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 21, παρ. 1 εδάφιο η, και παρ. 2) που συζητείται στη Βουλή. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ λόγω της καταργούμενης ρύθμισης το ΕΤΑΑ εισέπραξε μόνο από τους ελεύθερους επαγγελματίες Μηχανικούς πάνω από 76 εκατ. φέτος (76.347.723€) έναντι λιγότερων από 67εκατ. πέρυσι, (66.829.440€, δηλαδή 9.518.383 περισσότερα) δηλαδή υπήρξε αύξηση εσόδων κατά 14,20%.

Επιπλέον για το 2015 πλήρωσαν τις εισφορές τους 41.068 ελεύθεροι επαγγελματίες έναντι 33.607 που είχαν πληρώσει το αντίστοιχο Β΄ εξάμηνο του 2014, δηλ. 7.401 περισσότεροι μηχανικοί, οι οποίου αφού μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, πλήρωσαν και τις τρέχουσες εισφορές τους, που σημαίνει μια αύξηση στον αριθμό των μηχανικών που πλήρωσαν τις τρέχουσες εισφορές τους της τάξεως του 22%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …