Κατηγορίες εκπαιδευομένων που δικαιούνται έκπτωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

panepistimeioathinon6_267412795

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί αναλυτικά τόσο τα προγράμματα, όσο και οι ευκολίες πληρωμής μέσω εκπτώσεων, για συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών, στα  δίδακτρα του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος, τα οποία και σας παρουσιάζουμε.

Κατηγορίες εκπαιδευομένων που δικαιούνται έκπτωση
-Οι άνεργοι δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 30% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
-Οι πολύτεκνοι (και οι τρίτεκνοι) και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 20% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
-Οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλό ετήσιο εισόδημα (κάτω από 15000 ευρώ) και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 25% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
-Οι οικονομικά ασθενείς (ετήσιο εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ) εκπαιδευόμενοι, δύνανται να αιτηθούν τη χορήγηση έκπτωσης 15% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
-Το προσωπικό που εργάζεται στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής δύναται να αιτηθεί τη χορήγηση έκπτωσης ύψους 50% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
-Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 30% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος
Σε περίπτωση συμμετοχής στον ίδιο κύκλο σπουδών δύο ή περισσοτέρων ατόμων που συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, δύναται να χορηγηθεί έκπτωση διδάκτρων ύψους 10%.
-Σε περίπτωση επανεγγραφής εκπαιδευόμενου σε νέο πρόγραμμα προβλέπεται χορήγηση έκπτωσης διδάκτρων ύψους 15% (χωρίς να υπολογίζεται τυχόν επιπλέον έκπτωση στα δίδακτρα λόγω πιθανής ύπαρξης κοινών διδακτικών ενοτήτων μεταξύ των προγραμμάτων).

Δίδακτρα Προγραμμάτων

Τίτλος Προγράμματος

Διάρκεια
(μήνες)
Δίδακτρα
(σε δόσεις)
Αριθμός
δόσεων
Ποσό
δόσης
Δίδακτρα
(εφάπαξ)
Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου 5 800 3 267 760

Δίδακτρα με έκπτωση

Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30% 50%
Δίδακτρα 720 680 640 600 560 400
Δόση 240 227 213 200 187 133

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 40ο κύκλο σπουδών μέχρι και 16/12/2015 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 10% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.
Σημειώνεται ότι οι εκπτώσεις διδάκτρων δε λειτουργούν συνδυαστικά παρά μόνο στην περίπτωση της έγκαιρης προκράτησης θέσης.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος/α εκπαιδευόμενος/η εντάσσεται σε παραπάνω από μία κατηγορίες δικαιούχων, θα χορηγηθεί η έκπτωση για την μία κατηγορία που ο ίδιος θα επιλέξει, ώστε να κάνει χρήση του δικαιώματός του.

Επίσης, η προβλεπόμενη έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή διδάκτρων, δεν ισχύει σε περίπτωση που χορηγηθεί έκπτωση για οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …