Ανασφάλιστοι και συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία

mavri-adiloti_ergasia
Ελέγχους, κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 13-11-2015, σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων (φασόν) και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, διεξήγαγαν κλιμάκια κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Και καλά έκανα αφού εντόπισαν ότι εργάζονταν ανασφάλιστοι (29) εργαζόμενοι, εκ των οποίων (2) βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.
Στην Αθήνα:
Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπαγκλαντές, βρέθηκαν να εργάζονται δεκατρείς (13) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς να είναι ασφαλισμένοι.
Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπαγκλαντές, βρέθηκαν να εργάζονται δώδεκα (12) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
Επιπλέον, δύο (2) από τους ανασφάλιστους εργαζόμενους βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.
Στη Θεσσαλονίκη:
Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων βρέθηκαν δύο (2) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Επιπλέον, ο ημεδαπός νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης συνελήφθη γιατί προσπάθησε να παρεμποδίσει τον έλεγχο με ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους αστυνομικούς.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και εξύβριση και οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σε κυλικείο αθλητικών εγκαταστάσεων, ιδιοκτησίας ημεδαπής, βρέθηκαν ένας (1) ανασφάλιστος εργαζόμενος και δύο (2) εργαζόμενοι καθ’ υπέρβαση του ωραρίου εργασίας.
Σε ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, βρέθηκαν ένας (1) ανασφάλιστος εργαζόμενος και ένας (1) εργαζόμενος καθ’ υπέρβαση του ωραρίου εργασίας.
Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων, ενώ για την επιβολή προστίμου σχετικά με την παροχή ανασφάλιστης εργασίας το πρόστιμο θα επιβληθεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), το ύψος του οποίου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο είναι 10.500 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2024. Δικαιούχοι, αιτήσεις, ποσό επιδότησης

Αριθμ. 29736 – ΦΕΚ τεύχος Β 2464/25.04.2024Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έτους …