Ενδιαφέροντα τα σημερινά πρωτοσέλιδα του τύπου

efimeridesnew_
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Και τώρα δανειοδικεία» Η εφημερίδα γράφει ότι: «υπερεξουσίες αποκτούν οι τράπεζες και θα μπορούν πλέον μέσα από «δανειοδίκες» να αποφασίζουν ποιοι πολίτες θα συνεχίζουν να προστατεύονται γιατί είναι συνεργάσιμοι και ποιες πρώτες κατοικίες θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό»
ΕΘΝΟΣ: «Τα ψιλά γράμματα για σπίτια & δόσεις» Η εφημερίδα σημειώνει: «πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τους οικονομικά αδύναμους προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Για τους υπόλοιπους το ύψος της δόσης του δανείου θα καθορίζεται ανάλογα με την εμπορική αξία του ακινήτου για τις δαπάνες διαβίωσης».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συνέλαβαν τζιχαντιστές στην Κω!» Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφία με όπλα, μαχαίρια και μαχητές του ISIS, ενώ ο ένας από τους υπόπτους απεικονίζεται μπροστά σε μία μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους».
ΕΣΤΙΑ: «Στην προμετωπίδα της Ευρώπης η Γαλλία» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Χαλυφάτο μετά τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, γιατί η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με το ISIS».
Η ΑΥΓΗ: «Προστασία για μικρά και μεσαία εισοδήματα» Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πλήρη η ενισχυμένη κάλυψη το 60% των δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν της υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες προσφέρει η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για τα κόκκινα δάνεια, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Χαμηλός δείκτης προστασίας» Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακάλυπτοι χιλιάδες δανειολήπτες μετά τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες με χαμηλό ή καθόλου εισόδημα και χαμένοι οι μεσαίοι που τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Προστασία μόνο για έναν στους τέσσερις δανειολήπτες» Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μόνον του 25% των οικονομικά πιο αδύναμων δανειοληπτών, με εισόδημα 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αξία ακινήτου έως 200.000 ευρώ προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι πιστωτές».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Χωρίς προστασία εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά» Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», για άλλη μια φορά, φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
ΤΑ ΝΕΑ: «Καλά κρασιά με τους πλειστηριασμούς» Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 0,40 ευρώ ανά λίτρο στο κρασί, που θα οδηγήσει σε αύξηση 1,2 ευρώ ανά φιάλη σύμφωνα με τους οινοπαραγωγούς, είναι ακόμη ένα ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση».
KONTRA NEWS: «Απόβαση μυστικών πρακτόρων στην Ελλάδα» Η εφημερίδα γράφει ότι «απόβαση πρακτόρων στην Ελλάδα με κλιμάκια σε όλες τις ξένες μυστικές υπηρεσίες ακόμα και τις ρωσικές να συνωστίζονται στην Αθήνα αναζητώντας παράλληλα προσβάσεις στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τους πρόσφυγες».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τα δύο μυστικά για τα στεγαστικά δάνεια» Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η εμπορική αξία του ακινήτου, το ύψος του εισοδήματος του δανειολήπτη, αλλά και σε «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» θα καθορίζουν τον τρόμο ρύθμισης των δανείων και τις μηνιαίες δόσεις».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παγίδες και ευκαιρίες στα «κόκκινα» δάνεια» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πλήρη προστασία της 1ης κατοικίας μόνο στους πράγματι οικονομικά αδύνατους, με εισοδήματα κάτω από τα όρια του φτώχειας, παρέχει η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών το πλαίσιο που θα νομοθετηθεί μέχρι αύριο θα περιέχει παγίδες, αλλά και ευκαιρίες».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτός που δυσφημεί τη χώρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Ήταν η δική του Κυβέρνηση, που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη …