Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα(Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ&VIDEO)

lefkseis-thumb-large

Κηρύχθηκε τελικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λευκάδα μετά τον ισχυρό σεισμό έντασης 6,1 ή 6,5 ανάλογα το σεισμολογικό ινστιτούτο, βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μιας και ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος, σε δηλώσεις του στο athina984.gr, μίλησε για σεισμική δόνηση 6,3 με 6,4 βαθμών, με τους μετασεισμούς να συνεχίζονται ακατάπαυστα.

5

Οι ζημιές, που έχει υποστεί το νησί της Λευκάδας σε σπίτια, αλλά και σε υποδομές (δρόμους, δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης) είναι σημαντικές.

Για το λόγο αυτό από νωρίς το πρωί, με πρωτοβουλίες του Δήμου Λευκάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  λειτουργούν γραφεία για την εξυπηρέτηση των σεισμοπλήκτων.

2

Μεγάλος αριθμός κατοικιών κρίθηκαν αρχικά επικίνδυνα και ακατοίκητα και οι κάτοικοι  φιλοξενήθηκαν σε  ξενοδοχεία στη Βασιλική, ενώ στήθηκαν και σκηνές στην περιοχή.

Το Αθάνι που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, κοντά στους Εγγρεμνούς, που μεγάλο μέρος της φημισμένης παραλίας και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν έχει καλυφθεί από τις κατολισθήσεις και συγκεντρώνει τις περισσότερες ζημιές.

1

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε τηνΤρίτη το απόγευμα στο νησί και συντόνισε τις δράσεις στήριξης των σεισμοπαθών, την καταγραφή των ζημιών και τον συντονισμό της αποκατάστασης των βλαβών στις υποδομές και τα κτίρια.

3

Σε  ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια του νησιού, υπό τον υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη επίσης αποφασίστηκε να οριοθετηθούν οι περιοχές που θα χαρακτηριστούν σεισμόπληκτες, στις προσεχείς ημέρες.

4

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι επιστήμονες που παρακολουθούν την μετασεισμική ακολουθία, με τους περισσότερους όμως να μην ξαφνιάζονται για το ξύπνημα του εγκέλαδου, τόσο γιατί μετά το σεισμό του 2003, το δεύτερο ρήγμα δεν είχε ενεργοποιηθεί, όσο και γιατί το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν παρατηρήσει μία αισθητή ακολουθία μικροσεισμικών δονήσεων, εξετάζοντας τώρα αν ήταν προάγγελος της μεγάλης σεισμικής δόνησς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της "Καφές και Εφημερίδα", ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καρακώστας.

 

 

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσιάρας: Στα 250 € το ανώτατο ποσό αποζημίωσης για κάθε ζώο που θανατώθηκε

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση η κατά κεφαλή αποζημίωση στην ανώτατη κατηγορία στα θηλυκά ζώα, …