Δύο οι διαγραφές στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα-Εγκρίθηκαν με 153 ΝΑΙ

boylh-3-thumb-large

Νεότερη Ενημέρωση 21.07

Με 153 ΝΑΙ εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα, βρίσκοντας σοβαρά πληγωμένη την συγκυβέρνηση με δύο διαγραφές.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 290 βουλευτές εκ των οποίων επί της αρχής ΝΑΙ ψήφισαν 153 και ΟΧΙ 137.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον Αχαιό βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, κάτι που έπραξε και ο Αλέξης Τσίπρας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.

Ο κ. Νικολόπουλος καταψήφισε τα μέτρα που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, ενώ ο κ. Παναγούλης επέλεξε να απουσιάζει.

Μετά τις δύο διαγραφές πλέον ο κυβερνητικός σχηματισμός απομένει με πλειοψηφία 153 βουλευτών.

Στην επιστολή του με την οποία δικαιολογεί την συνειδητή του απουσία από την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων στη Βουλή ο κ. Παναγούλης αναφέρει τα εξής:

"Εκανα πολύ υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό λόγο να αποτραπεί η έξοδος από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας υπο την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο την ζωή. Ήρθα αντιμέτωπος με την συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές.

Υπακούοντας όμως στην θύελλα αντιδράσεων των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνοντας ότι δεν διακυβέυεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα."

Νεότερη Ενημέρωση 16.38

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι της Βουλής τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα που θα ανοίξουν τον δρόμο για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Η ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου διεξάγεται το βράδυ.

Αρχική Ενημέρωση 10.38

Απόψε ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα που θα ανοίξουν το δρόμο για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Παρόλο που δεν αναμένονται εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις από βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εντούτοις έντονος είναι ο προβληματισμός μεταξύ των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της α' κατοικίας αλλά και για φορολογικά θέματα, όπως η επιβολή φόρου στο κρασί.

Στην παρούσα φάση μόνο ο Αχαιός βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος,  ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και από 'κει και πέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι θέμα του Πάνου Καμμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ ή θα υπάρξει διαζύγιο.
Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για τον φόρο στο κρασί -αντιδράσεις που ανάγκασαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το μέτρο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν ή όχι.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Ζαχάρω Ηλείας

Σεισμός τώρα στην Ηλεία μεγέθους 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοδυτικά της Ζαχάρως Ηλείας   Γεωδυναμικό …