Στα 3,9 δισ. ευρώ τα νέα μέτρα του νέου προυπολογισμού

Bouli26115sk

Σήμερα το μεσημέρι κατατίθεται από το υπουργείο Οικονομικών κατ' εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής, ο προυπολογισμός του 2016, που περιλαμβάνει νέα μέτρα ύψους 3,9 δις ευρώ, τα οποία χωρίζονται ως 1,6 δις ευρώ έσοδα και 2,3 δις δαπάνες και θα θα περιλαμβάνει για τον επόμενο χρόνο προβλέπει ύφεση 1,2% του ΑΕΠ, από 1,5% του ΑΕΠ που υπολογίζεται για φέτος.

Πριν οριστικοποιηθούν οι αριθμοί με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2016 -2019 ο προϋπολογισμός του επόμενου χρόνου σφραγίζει στις προβλέψεις του την διετή ύφεση της οικονομίας.Πολλά από τα μεγέθη που περιλαμβάνονται και στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού ενδέχεται να αναθεωρηθούν σε μερικές εβδομάδες ίσως και πριν την ψήφισή του από την Βουλή.

Κυβέρνηση και δανειστές οέχουν συμφωνήσει ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά το 2016 τα οποία θα αγγίζουν τα 4 δις ευρώ εκ των οποίων τα 1,6 δις ευρώ για το σκέλος των εσόδων και 2,3 δις ευρώ από περικοπές δαπανών.

Πάντως το κύριο βάρος του προυπολογισμού πέφτει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, από την οποία θα προκύψει περικοπή δημοσίων δαπανών ύψους 1,3 δις ευρώ και 400 εκ ευρώ θα προκύψουν από επιμέρους περικοπές στις αμυντικές αλλά και κοινωνικών επιδόματα.

Τα τελικά στοιχεία για τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις του επόμενου χρόνου θα ενσωματωθούν στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό σχέδιο για την τετραετία 2015 – 2019 το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την οριστική επαναφορά της οικονομίας στην ανάπτυξη με ρυθμό 2,1% αλλά από το 2017.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2024. Δικαιούχοι, αιτήσεις, ποσό επιδότησης

Αριθμ. 29736 – ΦΕΚ τεύχος Β 2464/25.04.2024Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έτους …