Απλήρωτοι εργαζόμενοι λόγω οφειλών δήμου σε άλλο δήμο!

pws-tha-plirwthoun-osoi-doulepsoun-ton-15augousto.w_l

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους δημοτικούς υπαλλήλους Μινώα Πεδιάδος στο Αρκαλοχώρι, ότι είναι απλήρωτοι και δεν είναι γνωστό πότε θα πληρωθούν, επειδή τη μισθοδοσία τους μπλόκαρε ο Δήμος Ηρακλείου, εξαιτίας παλιάς οφειλής του δεύτερου για τη χρήση της χωματερής των Πέρα Γαλήνων.
Πρόκειται για μία υπόθεση σε βάθος χρόνου που εμφάνιση τώρα τις συνέπειες της.
Ο Δήμος Μινώα χρησιμοποιούσε τη χωματερή χωρίς όμως να πληρώνει, με το ποσό της χρήσης να αγγίζει τις 300.000 ευρώ.
Η σιωπηρή συμφωνία του προηγούμενου δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με το δήμαρχο της περιοχής Ζαχαρία Καλογεράκη, να αναζητηθεί κάποια στιγμή τρόπος αποπληρωμής του χρέους σε βάθος χρόνου είχε ημερομηνία λήξης, καθώς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός έστειλε τη διαταγή πληρωμής.
Και όχι μόνον αυτό, αφού προχώρησε και σε ενεργοποίηση της κατάσχεσης υπέρ τρίτων, όπως συμβαίνει με τους… κακοπληρωτές ιδιώτες.
Αποτέλεσμα ήταν η υπηρεσία πληρωμών του υπουργείου Εσωτερικών -στην οποία κοινοποιήθηκε η απόφαση- να μπλοκάρει την πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού του δήμου Μινώα, μέχρις ότου ο δήμος τακτοποιήσει την οφειλή του.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και προκαλεί τριβές μεταξύ των δύο δήμων αλλά και τριγμούς στη λειτουργία της ΠΕΔ Κρήτης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …