Δεν παρατείνονται οι συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας

oaed_anergoi

«Νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας , όπως ξεκάθαρα απάντησε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, βάζοντας τέλος στην όποια ελπίδα είχε δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανανκοίνωσή της:

"Η κ. Αντωνοπούλου διερεύνησε το αίτημα που έχει κατατεθεί, μεταξύ άλλων και από αρκετούς δήμους, για επέκταση της διάρκειας του Προγράμματος, ωστόσο σύμφωνα με εισηγήσεις των συνεργατών της υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές «άνοιξαν» τη συζήτηση για την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε το αίτημα το νέο αυτό πρόγραμμα να προβλέπει επέκταση των συμβάσεων από 5 μήνες σε 10 με 12 μήνες. Επίσης ζήτησε δικαιούχοι του προγράμματος να είναι και οι σύνδεσμοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξέφρασε τη βούληση τα νέα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Όπως εξήγησε, όμως, για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στόχος των εμπλεκόμενων φορέων είναι το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να ξεκινήσει το αργότερο τον Απρίλιο του 2016.

Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας συμμετείχαν και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Γ. Μουράτογλου, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και η διευθύντρια Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …