Εργαζόμενοι με απίστευτη βλακεία...

intel-c

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καταδικάστηκε ο 20χρονος Άαρον Ο’Νιλ από την Ιρλανδία, υπάλληλος της εταιρείας Intel, που βαριόταν να δουλέψει και ξεσήκωσε μία ολόκληρη αντιτρομοκρατική υπηρεσία και όλες τις αστυνομικές αρχές της χώρας του.

Ο πανέξυπνος εργαζόμενος, τις 13 Ιουνίου αποφάσισε να πάρει ρεπό από τη σημαία αλλά ήθελε και να αποφύγει την επίπληξη.

Και κάθησε κάτω ακι σκέφτηκε, αλλά μάλλον ο εγκέφαλός του δεν είχε περίσσευμα διαύγειας, τουλάχιστον εκείνη την φορά.

Ζήτησε λοιπόν από τον 21 ετών φίλο του Κόλιν Χάμοντ, να τηλεφωνήσει στα γραφεία, ζητώντας την εκκένωση του κτηρίου λόγω τοποθέτησης «εκρηκτικού μηχανισμού», κάτι που έπραξε γιατί μάλλον ήταν αναλόγου επιπέδου πνευματικής ευστροφίας, με λίγη παραπάνω από το κανονικό χρήση αλκοόλ.

Έτσι τα λάθη συνεχίστηκαν, αφού ο Χάμοντ τηλεφώνησε από θάλαμο έξω από το σπίτι του στο Δουβλίνο και ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενώ έκανε λόγο για βόμβες που τοποθετήθηκαν στα γραφεία της Intel και οι οποίες είναι αδύνατο να εντοπιστούν.

Η κινητοποίηση ήταν τόση μεγάλη και η ταλαιπωρία 4.000 ατόμων ακόμη μεγαλύτερη, μιας και κλήθηκαν από τις αρχές για προληπτικούς λόγους, όσο υπήρχαν έρευνες, να μην προσέλθουν στην εργασία τους, να παραμείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους και ένας αυτοκινητόδρομος, με τις  αεροπορικές εταιρείες τροποποίησαν μέχρι και τα δρομολόγιά τους.

Στο δικαστήριο, όπου οδηγήγθηκαν αφού είχαν αφήσει παντού τα ίχνη της βλακείας τους, ο Χάμοντ προσπάθησε να δικαιολογηθεί, σημειώνοντας ότι ο φίλος του «μισεί την εργασία του και γι’ αυτό τηλεφώνησα».

Ο δικαστής τους χαρακτήρισε «ανόητους», με τους Ο’Νιλ και Χάμοντ να δηλώνουν ότι δεν περίμεναν πως το θέμα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις.

Εκτός από την φυλάκιση του 20χρονου, καταδικάστηκε και ο φίλος του σε 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης του Ο’Νιλ πήρε αναβολή μέχρι τον Ιανουάριο, προκειμένου να συνταχθεί μία έκθεση από υπηρεσία επιμελητών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …