Το πήρατε απόφαση να χωρίσετε; Δείτε τι χρειάζεστε

end

Προτού αποφασίσετε να χωρίσετε, μήπως να δείτε τη γραφειοκρατία που σας περιμένει μόνο για την συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων, προτού φτάσετε στην δικαστική αίθουσα και στην Μητρόπολη;

Το συναινετικό διαζύγιο
Κατά το προισχύσαν δίκαιο δεν επιτρεπόταν η λύση του γάμου με συμφωνία και των δύο συζύγων.Παραταύτα μεθοδευόταν η εξής τακτική : Οι διάδικοι επικαλούνταν σαν λόγο τον ισχυρό κλονισμό του έγγαμου βίου τους και αποδείκνυαν με ψευδομάρτυρες πραγματικά περιστατικά κλονιστικά του γάμου.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά :
-Ληξιαρχική πράξη γάμου
-Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως
-Ειδικό πληρεξούσιο το οποίο πρέπει να έχει δοθεί μέσα στον τελευταίο μήνα πριν από κάθε συνεδρίαση) από Συμβολαιογράφο (εφόσον οι αιτούντες δεν επιθυμούν να παρίστανται αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου)
Ισχυρός κλονισμός
Σύμφωνα με το άρθρο 1439 παρ. 1 : Καθένας από τους συζύγους μπορεί να ζητήσει το διαζύγιο , όταν οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν κλονισθεί τόσο ισχυρά, από λόγο που αφορά το πρόσωπο του εναγομένου ή και των δύο συζύγων, ώστε βάσιμα η εξακολούθηση της έγγαμης σχέσης να είναι αφόρητη για τον ενάγοντα.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά :
- Ληξιαρχική πράξη γάμου
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
- Έγγραφα που μπορούν ανάλογα ,να αποδείξουν ή να αποκρούσουν, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην αγωγή διαζυγίου και τα οποία καθορίζει κατά περίπτωση ο δικηγόρος του κάθε διαδίκου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …