Διαπραγμάτευση του ασφαλιστικού για τα μάτια των εξαθλιωμένων....

Asfalisτικο
Διαπραγμάτευση μόνο στα λόγια είναι σε εξέλιξη για το ασφαλιστικό, αφού οι δανειστές ανακοίνωσαν τι θέλουν να γίνει και αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή, όπως έχουν διαμηνύσει με απόλυτο ξεκάθαρο τρόπο.
-Αρχικά δεν δέχθηκαν το κυβερνητικό αίτημα των ηπιότερων μεταρρυθμίσεων, αν και δεν έχουν ακόμα πάρει στα χέρια τους τις προτάσεις Κατρούγκαλου.
Σύμφωνα με τον Ντεκλάν Κοστέλο που εκπροσωπεί την Κομισιόν στο κουαρτέτο: "Οι παρεμβάσεις που φαίνεται ότι θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση απλά θα "κουκουλώνουν" το πρόβλημα. Εγείρεται το ζήτημα της διάθεσης και διανομής των πόρων στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και των συνταξιούχων αναφορικά με το ποιος θα επωμιστεί το κόστος. Αν εξετάσετε το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα θα βρείτε ισχυρά αντικίνητρα να συνεχίσει να εργάζεται κάποιος και να εισφέρει. Αντιθέτως υπάρχουν ισχυρά κίνητρα, μετά από 15 χρόνια εισφορών με τη σύνταξη να φτάνει σε υψηλότερο επίπεδο, να σταματάει κάποιος να εισφέρει. Υπάρχει, λοιπόν, η δημοσιονομική διάσταση αλλά εξίσου σημαντική είναι και η διάσταση της αγοράς εργασίας», είπε ο  και πρόσθεσε ότι αύξηση των εισφορών των εργαζομένων θα αποτελέσει αντικίνητρο για παραμονή στην εργασία και δεν θα βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρέπει όμως να εξετάσουμε το πακέτο συνολικά."
Επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ζήτησε αυταρχικά την κατά γράμμα εφαρμογή των συμφωνηθέντων, όταν ο Έλληνας ομόλογός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική κόπωση, με μέτρα όπως η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αν και φαντάζουν εκ πρώτης όψεως σωστά, εντείνουν τις κοινωνικές εντάσεις και πυροδοτούν την εκρηκτική ανεργία,
Με αυτές τις προδιαγραφές πως ακόμα υποστηρίζουμε ως χώρα ότι διαπραγματευόμαστε, είναι άλλη υπόθεση....Μάλλον για τα μάτια όλων αυτών που πεθαίνουν από την φτώχια, την ανεργία και τις συντάξεις πείνας!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.30 θα παραστεί στον διαγωνισμό ρομποτικής «First Global Challenge», που …