Τσίπρας: Δεν θα κοπούν κύριες συντάξεις-Αισθάνομαι ασφαλής με τους 153(VIDEO)

tsipras_ert_aftodioikisi.jpg-620x320

Νεότερη Ενημέρωση 23.31

«Δεν θα υπάρχει μείωση στις κύριες συντάξεις .Η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πρόταση για το ασφαλιστικό που θα έρθει στη Βουλή. Θα βοηθούσε να υπήρχε συναίνεση όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση στο θέμα αυτό, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τις εργοδοτικές οργανώσεις.»

Αυτό δήλωσε δεσμευόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, συνεχίζοντας λέγοντας:

"Κλείνουμε με 0 ύφεση και από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούμε ότι καταστρεφόμαστε. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι ο "στόχος της κυβέρνησης είναι να φύγουμε από την επιτροπεία" και η οικονομία από τη μέγγενη της λιτότητας. Δεν πρόκειται για success story γιατί success story δεν είναι οι δείκτες αλλά να μπορούν οι πολίτες να βρίσκουν δουλειά.

Ενώ όλα αυτά τα χρόνια τα ΜΜΕ μιλούσαν για την αναγκαιότητα του μνημονίου σήμερα ανακάλυψαν τις φοροκαταιγίδες και τις φορολαίλαπες. Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε αλώβητες κάποιες σημαντικές κόκκινες γραμμές. Το ασφαλιστικό ασφαλώς και είναι κόκκινη γραμμή. Είμαστε με την κοινωνία και το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Σε πολλά πράγματα δεν συμφωνούν οι δανειστές, η διαπραγμάτευση είναι δυναμική διαδικασία.»

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «πολύ ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και δεν είχε στόχο η πρωτοβουλία μου τη διεύρυνση της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο αρχηγών. Ο Ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του πριν από μόλις δύο μήνες. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση 4ετίας και αυτό καλό είναι το έχουμε όλοι στο μυαλό μας».

Ερωτηθείς σχετικά για τον κ. Λεβέντη, είπε ότι προφανώς δεν είναι εκπρόσωπος της διαπλοκής και ότι τον εκτιμά και θεωρεί ότι είναι άνθρωπος με χιούμορ. Παρατήρησε όμως ότι δεν πάει πολύς καιρός που αυτό το πολιτικό και μιντιακό σύστημα τον απαξίωνε εν χορώ και τώρα το ίδιο τον έχει καταστήσει ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Είπε μεταξύ άλλων, ότι βεβαίως θα τον συναντούσε και θα τον συναντήσει, όπως και όλους τους άλλους αρχηγούς εκτός από της Χρυσής Αυγής. "Δεν σνομπάρω κανέναν".

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά το τελευταίο οχυρό σταθερότητας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η φύλαξη των συνόρων είναι εθνική αρμοδιότητα ενώ επεσήμανε ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών".

Νεότερη Ενημέρωση 21.45

Παρακολουθείστε ζωντανά από το ergasianews.gr, την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ1, στην οποία θα μιλήσει για τα γενικότερα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά σημεία της πολιτικής του, που αφορούν στο σύνολο των πολιτών.

Αρχική Ενημέρωση 15.10

Στις 21:45 απόψε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για την προβολή του έργου της και παρουσίαση των θέσεων της, ευελπιστώντας στην κοινωνική αποδοχή των μέτρων που προτίθεται να εφαρμόσει, ενόψει συζήτησης και ψήφισης ασφαλιστικού και φυσικά στον απόηχο της ψήφισης των προαπαιτούμενων!
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει εφ΄ όλης της ύλης, έχοντας απέναντί του τους δημοσιογράφους, Β. Κεχαγιά, Γ. Κουβαράς, Β. Σκουρής, με συντονιστή όπως και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, τον Πάνο Χαρίτο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …