ΓΣΕΕ: Παράνομες οι απολύσεις στην ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ να ανακληθούν

gsee708_3
Την παράνομη και προκλητική απόφαση της εταιρίας ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ (DRUCKFARBEN), η οποία προχώρησε στη μαζική απόλυση 15 εργαζομένων πωλητών της, οι οποίοι μάλιστα, καθόλου τυχαίο, είχαν ιδρύσει το Σωματείο εργαζομένων Περιοδευόντων Πωλητών (ΠΑΣΕΠΕΠ), καταγγέλλει η ΓΣΕΕ . Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:
"Ανάμεσα στους απολυμένους είναι ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου της εταιρείας, που μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, είναι και στην αναγνωρισμένη προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Σωματείου ΠΑΣΕΠΕΠ.
Η συγκεκριμένη εργοδοτική απόφαση και γενικότερα τέτοιου είδους ενέργειες, έχουν ξεκάθαρο και αποκλειστικό στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης, γι΄ αυτό δε μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.
Η ΓΣΕΕ μαζί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) και τα Σωματεία των εργαζομένων, θα απαντήσουν δυναμικά, νομικά και συνδικαλιστικά στην επιχείρηση εκφοβισμού από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της εταιρίας και το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν σε άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …