Εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΔΕ

KATHIGITIS
Την εγκύκλιο για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας ενώ οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 09/12/2015. Όλη η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΔΕ.
Κατ΄ εξαίρεση, μόνο για το σχολικό έτος 2015-2016, οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών θα υποβληθούν εντός του μηνός Δεκεμβρίου». Ως εκ τούτου για το τρέχον διδακτικό έτος διαφοροποιούνται και προσαρμόζονται οι σχετικές με την υποβολή των αιτήσεων ημερομηνίες του άρθρου 6 του Π.Δ. 50/96 ως ακολούθως:
Οι αιτήσεις υποβάλλονται, έως 31-12-2015, στις Διευθύνσεις Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2α του άρθρου 33 του Ν.4038/2012 και την παρ. 2α του άρθρου 39 του Ν.4115/2013, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται οριστικά κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις.
α) Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέχρι και 29 Ιανουαρίου 2016.
β) Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.
1.3. Εξαιρέσεις ως προς την υποβολή δικαιολογητικών
α) Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να υπάρχουν κατά το χρόνο που λήγει η προθεσμία υποβολής των σχετικών με τα κριτήρια μετάθεσης δικαιολογητικών. Κατ’ εξαίρεση η ληξιαρχική πράξη για νεογέννητο τέκνο μπορεί να υποβληθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
Σε περίπτωση που το τέκνο γεννηθεί 31 Ιανουαρίου, θα υποβληθεί σχετική αίτηση την ίδια ημέρα από τον εκπαιδευτικό μαζί με βεβαίωση από το Νοσοκομείο για τη γέννηση του τέκνου και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι θα προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης, μόλις εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Σε περίπτωση που η παραπάνω ημερομηνία συμπέσει με αργία, μεταφέρεται η υποβολή των ανωτέρω την επόμενη εργάσιμη. Μέσα στην ίδια προθεσμία μπορεί να υποβληθούν δικαιολογητικά από όσους έχουν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για λόγους υγείας, εφόσον οι λόγοι αυτοί προέκυψαν ή διαπιστώθηκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου.
β) Αν τα δικαιολογητικά αυτά δεν μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα για λόγους που αφορούν την αρμόδια για την έκδοσή τους διοικητική αρχή, αρκεί η εμπρόθεσμη υποβολή της σχετικής αίτησης στην οποία θα γίνεται μνεία του λόγου της μη συνυποβολής των δημοσίων εγγράφων τα οποία πάντως ο αιτών οφείλει να προσκομίσει, όταν εκλείψει η αιτία που κατέστησε αδύνατη τη συνυποβολή τους και οπωσδήποτε πριν από την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων από το αρμόδιο συμβούλιο
Τρόπος υποβολής - έντυπα
Όλες οι αιτήσεις μεταθέσεων - πλην των αμοιβαίων - καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter.
Τα έντυπα των αιτήσεων μετάθεσης που θα συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν στη δικτυακή πύλη (portal) του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης e-Datacenter, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr) και επισυνάπτονται και στην παρούσα εγκύκλιο.
Για διευκόλυνση τόσο των Δ/νσεων όσο και των ιδίων των εκπαιδευτικών η αίτηση θα συμπληρώνεται και θα υποβάλλεται υπογεγραμμένη από τον εκπαιδευτικό, στο σχολείο που ανήκει οργανικά ή έχει τοποθετηθεί προσωρινά (ώστε να αποστέλλεται υπηρεσιακά στη Διεύθυνση οργανικής του), ή στη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκει οργανικά, ή θα αποστέλλεται ταχυδρομικά όπου αναφέρεται παραπάνω (με απόδειξη παραλαβής), ώστε στη συνέχεια να καταχωρισθεί στο σύστημα.
Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων, όπου και θα υποβάλλονται οι αιτήσεις, θα πρέπει να επιληφθούν του αυστηρού ελέγχου της διαδικασίας καταχώρισης των αιτήσεων στο σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter, προς αποφυγή λαθών.
Συγκεκριμένα, πρέπει να ελέγχουν την ορθότητα των αναγραφόμενων στην αίτηση στοιχείων με βάση τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά και τους φακέλους των εκπαιδευτικών και την καταχώριση των αιτήσεων, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά από τους ορισθέντες χειριστές του ηλεκτρονικού συστήματος e-Datacenter προς αποφυγή λαθών.
Οι αιτήσεις μετάθεσης (η υπογεγραμμένη χειρόγραφη αίτηση και το υπογεγραμμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικά καταχωρισμένης αίτησης) των εκπαιδευτικών για τις παρακάτω κατηγορίες με όλα τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν με ξεχωριστό διαβιβαστικό για κάθε κατηγορία:
α) για τα ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ
β) για τα Μουσικά σχολεία
γ) για τα Καλλιτεχνικά σχολεία
Ηλεκτρονική καταχώριση και διόρθωση της ηλεκτρονικής αίτησης
α) Η ηλεκτρονική καταχώριση θα ξεκινήσει μαζί με την ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των αιτήσεων, δηλ. από 09-12-2015 μέχρι και 15-01-2016.
β) Στις 18-01-2016 θα γίνει ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κλάδο, ειδικότητα και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των αιτουμένων μετάθεση εκπαιδευτικών.
γ) Από 18-01-2016 μέχρι και 22-01-2016 θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΔΕ τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους.
δ) Από 29-01-2016 και μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης να διορθώνουν στοιχεία στις καταχωρισμένες αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών.
Από την ημερομηνία αυτή και μετά οποιεσδήποτε αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, θα γίνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …