Αίτημα για παράταση στις επενδύσεις σε αναπτυξιακούς νόμους

eyrw16.medium

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Ανάπτυξης, ζητά την παράταση ολοκλήρωσης κατά τρία έτη των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν ενταχθεί στους Αναπτυξιακούς Νόμους, για όσες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων τους έως το τέλος του 2016, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Δεδομένου ότι προβλέπεται ανάκαμψη της οικονομίας το β' εξάμηνο του 2016 προτείνουμε, για τα επενδυτικά σχέδια των Αναπτυξιακών Νόμων 3299/2004 και 3908/2011 που θα φτάσουν στο 50% της υλοποίησης τους στο τέλος του επόμενου έτους (2016), να δοθεί η δυνατότητα παράτασης ολοκλήρωσής τους για τρία έτη. Δηλαδή για τις επιχειρήσεις που θα έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων έως το τέλος του 2016 να παραταθούν τα επενδυτικά τους σχέδια έως την 31/12/2019.
Ο υπουργός ας λάβει υπόψη του τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τις επιχειρήσεις, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.
Κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν περισσότερες επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις, με τις συνακόλουθες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία», επισημαίνεται.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …