Προσέξτε τη νέα διαδικτυακή απάτη

Internet-Troll

Συμβουλές προστασίας των χρηστών του διαδικτύου από τη νέα απάτη, που τους αποσπά χρήματα δίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αποκάλυψε ότι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται με σκοπό το κέρδος τη προσπάθεια των χρηστών να απαλλαγούν από ιούς και spyware.
Για το λόγο αυτό παρουσιάζει πως δρουν οι δράστες, ώστε να είστε υποψιασμένοι ακι να αποφύγετε να πέσετε θύματα τους.
«Κατά την επίσκεψη σε κάποια ιστοσελίδα βγαίνει το αναδυόμενο παράθυρο (pop up window) που αναγράφει ότι «από έλεγχο που διενεργήθηκε από πρόγραμμα antivirus, βρέθηκε ότι κατά τις τελευταίες 7 ημέρες, η συσκευή είναι μολυσμένη από ιούς και spyware».
Εν συνεχεία προτρέπει τον χρήστη, προκειμένου να απαλλαγεί από το κακόβουλο λογισμικό, να κατεβάσει σχετική εφαρμογή, μέσω υπερσυνδέσμου που υπάρχει αναρτημένος στο επίμαχο αναδυόμενο παράθυρο.
Μέσω του υπερσυνδέσμου αυτού, ο χρήστης οδηγείται σε ιστοσελίδα που τον καλεί να καταχωρήσει τον αριθμό της τηλεφωνικής του σύνδεσης προκειμένου να πραγματοποιήσει συνδρομή σε υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, με χρέωση ύψους 158 ευρώ μέσω της λήψης γραπτών μηνυμάτων από πενταψήφιους αριθμούς, τύπου 54ΧΧΧ, προκειμένου στο εξής η συσκευή του να προστατεύεται από την προσβολή κακόβουλου λογισμικού.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …