89 λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ημερησίως-Απολύεται κόσμος

loyketo_1
Μαζικά κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, με τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Κουράση, να αποκαλύπτει ότι 89 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κλείνουν την ημέρα και μένουν δεκάδες άτομα στην ανεργία!!!
Μιλώντας στην εκπομπή ενημέρωση της ΕΡΤ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος και για τα ποσά που χρωστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου για μεν το δημόσιο σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ. για δε τα ασφαλιστικά στα 14 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στα χρέη των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 100 δισ.
Παράλληλα η Συνομοσπονδία κάνει έκκληση ώστε να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός συνδεδεμένος με POS ( μηχάνημα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο κατάστημα), ενώ παράλληλα ζητά να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2 % για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές. Όσον αφορά στη γενικευμένη χρήση καρτών που προωθεί η Κυβέρνηση ο κ. Κουράσης επισήμανε την ανάγκη μιας περιόδου προσαρμογής.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Μαιου 2024

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …