Απόλυση εργαζόμενου επειδή έγινε μέλος στο σωματείο του!

1866265

Στην απόλυση ενός 30χρονου εργαζομένου που δούλευε στο χυτήριο προχώρησε πριν λίγες μέρες ο Διευθυντής του εργοστασίου της FULGOR στο Σουσάκι Κορινθίας.

Για το θέμα αυτό υπήρξε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι 3 από τους 4 βουλευτές του νομού, εκπρόσωπος του Σωματείου και της Ομοσπονδίας Μετάλλου, με το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, να θεωρεί τις απολύσεις αυτές ως συνδικαλιστική δίωξη και καλεί την εταιρία άμεσα να επαναπροσλάβει τους απολυθέντες.

Όπως αναφέρει το sfedona.gr, ο εργαζόμενος Ι.Μ τον παρακάλεσε να μην προχωρήσει η εταιρία σε κάτι τέτοιο γιατί έχει οικογένεια με παιδί 14 μηνών ενώ η γυναίκα του είναι έγκυος και περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Επιπλέον μένουν στο ενοίκιο και θα τους βγάλουν στο δρόμο αν μείνει άνεργος.

Ο Διευθυντής του είπε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από την εργατικότητά του αλλά ο λόγος της απόλυσής του είναι ότι μετά το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε στο εργοστάσιο πήγε και γράφτηκε στο Σωματείο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …