Ποιος τελικά έκανε τις ομαδικές απολύσεις στο μετρό;

metro-thessalonikis2

Αρνείται κάθε ευθύνη για τις απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης η Αττικό Μετρό, η οποία εμφανίζεται με ανακοίνωσή της ως αναρμόδια και παραπέμπει την ευθύνη  στην Ανάδοχο Κοινοπραξία, με το αιτιολογικό ότι αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαχείριση του προσωπικού, σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε το υπουργείο Εργασίας στην αντίδρασή του για τις εξελίξεις.

Ειδικότερα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επισημαίνει: "Δεν έχω καμία δυνατότητα ανάμειξης στην εργασιακή σχέση των εργαζομένων και της Αναδόχου Κοινοπραξίας."

Από την άλλη πλευρά "απαράδεκτες" χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας τις ομαδικές απολύσεις, που όπως υποστηρίζει," επιχειρεί η Αττικό Μετρό ΑΕ", στο Μετρό Θεσσαλονίκης για 70 αρχαιολόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Με έμμεσο τρόπο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. που είναι η ανάδοχος εταιρεία για την μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να παρακάμψει τις απαγορευτικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις 70 αρχαιολόγων. Το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνει και πάλι ότι δεν γίνεται δεκτή αυτή η παράνομη και παραπειστική τακτική της εταιρείας και δηλώνει για μία ακόμη φορά πως οι ομαδικές απολύσεις απαγορεύονται και η εταιρεία οφείλει να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γέλεν: Η ανεξαρτησία της Fed, «κλειδί» για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Στην ομιλία της την ερχόμενη Παρασκευή η Γέλεν θα επιχειρηματολογήσει ως προς τη διατήρηση της …