Κατακόρυφη η πτώση εργασίας το Νοέμβριο-Δυσοίωνα τα στοιχεία

anergia1

Μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο η απασχόληση κατά 24.674 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, με όλα τα δεδομένα να είναι απογοητευτικά και να καταγράφεται συνεχώς αρνητικό πρόσημο στο ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων, ειδικά από την στιγμή των capital controls.
Επίσημα λοιπόν ανακοινώθηκε ότι, τον Νοέμβριο του 2015, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης, των τελευταίων τριών ετών.
Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 141.709, ενώ οι αποχωρήσεις σε 166.383 (53.244 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 113.139 καταγγελίες ή λήξεις συμβάσεων). Στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 οι ροές μισθωτής απασχόλησης διατηρούν θετικό πρόσημο, με τις νέες θέσεις εργασίας να υπερτερούν των απολύσεων κατά 91.874 θέσεις εργασίας, έναντι 99.956 επιπλέον προσλήψεων το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …