Μόνο με το ΑΜΚΑ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους Έλληνες

nosokomeio1-528x330

Μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ, θα μπορούν πλέον οι Έλληνες πολίτες, άποροι και μη να εξετάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως θα το προβλέπει το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα, που θα αλλάξει όπως υπόσχεται το υπουργείο την σημερινή περίθαλψη στου ΕΣΥ.
Σκοπός όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, είναι «να καταστήσει το σύστημα υγείας, το οποίο βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση, λειτουργικό και αξιόπιστο, να διευκολύνει τις προσλήψεις, να ενισχύσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ, να δώσει κίνητρα για την υπηρεσία στις παραμεθόριες περιοχές και να δημιουργήσει νέο σύστημα αποσπάσεων αλλάζοντας "τον υπουργικοκεντρικό και πελατειακό μηχανισμό».
«Πρόκειται για ένα αποτύπωμα καθολικότητας και ισότιμης φροντίδας και αυτό είναι το αριστερό αποτύπωμα», που θα εξισώνει μισθολογικά τους γιατρούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας με τους γιατρούς του ΕΣΥ, προβλέποντας
ειδικό επίδομα για επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, ώστε να καλύψουν ειδικές θέσεις και να δημιουργήσουν το ειδικό μητρώο ασφαλείας για τα κρατικά και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …