Στο μισό μειώνεται το εισιτήριο του ΟΑΣΑ για μαθητές και φοιτητές

eisitirio1_930902835
Συμφωνία για να παρέχεται σε όλους τους μαθητές και τους φοιτητές μειωμένο εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, υπέγραψαν το Υπουργείο Παιδείας και ο ΟΑΣΑ.
Η δαπάνη την οποία προβλέπει η συμφωνία, για έναν εκτιμώμενο αριθμό 5.762 μαθητών, ανέρχεται στα 399.980 ευρώ ενώ η σύμβαση για τους φοιτητές αφορά δαπάνη ύψους 7,348 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση καλύπτει τόσο τα δημόσια μέσα μεταφοράς του λεκανοπεδίου, δηλαδή λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό, μετρό και τραμ, για τους μαθητές, όσο επιπρόσθετα τα υπεραστικά λεωφορεία όλης της χώρας, για τους φοιτητές.
Εντωμεταξύ ισχύει και η δωρεάν μετακίνηση για όσους φοιτητές ανήκουν σε οικογένεια που διαθέτει Κάρτα Αλληλεγγύης.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να παραλάβουν από τα σχολεία τους κάρτα μετακίνησης μειωμένου κόστους, την οποία θα επιδεικνύουν όταν ελέγχονται, ή το ειδικό δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου το οποίο εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …