Χωρίζουν αγαπημένα ζευγάρια για να σώσουν από τον πλειστηριασμό την κατοικία τους

διαζυγιο

Σοκάρουν τα στοιχεία τα οποία τους τελευταίους μήνες έρχονται στο  φώς και τα οποία φορούν στις μεθόδους που καταφεύγουν ζευγάρια – σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και παιδιά -  προκειμένου ο άντρας κατά κύριο λόγο να εξασφαλίσει το ελάχιστο εισόδημα  μέσα  από τον χαρακτηρισμό  του ως άπορου.

Στα δικαστήρια της Πάτρας σε τρείς τουλάχιστον περιπτώσεις έχουν συζητηθεί τους τελευταίους μήνες και βγει διαζύγια  κοινή συναίνεση και για τα οποία ο ιστορικός του μέλλοντος όταν αναφέρεται στην οικονομική κρίση θα έχει να πει πολλά.

Το «κίνητρο» για την έκδοση τους, όπως καταγράφει το patrastimes.gr, δεν ήταν ούτε η ασυμφωνία χαρακτήρων, ούτε και η επιλογή άλλου προσώπου για να ζήσει ο ένας από τους δύο, αλλά η αναζήτηση τρόπων – από τη στιγμή που η επιχείρησή τους κατέρρευσε – να γλυτώσουν τη φυλακή και παράλληλα να εξασφαλιστεί ένα εισόδημα με τον άντρα στη συνεχεία να χαρακτηρίζεται άπορος αφού στο όνομά του δεν έχει τίποτα και φυσικά δεν έχει και εισόδημα.

Πρόκειται για κινήσεις απελπισία καθώς με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να σώσουν τουλάχιστον περιουσιακά στοιχεία του ενός εκ των δύο και συγχρόνως να εξασφαλίσουν μέσω προνοιακών βοηθημάτων και κοινωνικών παντοπωλείων το ελάχιστο εισόδημα για την οικογένειά τους καθώς εξακολουθούν να μένουν στην ίδια στέγη.

Να σημειωθεί πως πριν από δέκα μήνες αρκούσε κάποιος να  εμφανίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες την αίτηση διαζυγίου, προκειμένου να ζητήσει την εντάξει του στην κατηγορία των απόρων και  να κηρύξει προσωπική πτώχευση, αλλά στη συνέχεια ως προϋπόθεση – μαζί με όλα τα άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται – προϋπόθεση ήταν να εμφανίσει το διαζευκτήριο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο σύζυγος με πρόσθετη πράξη την οποία υποβάλλει σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες δηλώνει πως είναι ο μόνος υπόχρεος απέναντι τους  για οφειλές καθώς και οφειλές προς φορείς και ασφαλιστικά ταμεία

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …