Ανοίγει ο φάκελος της χρηματοδότησης των κομμάτων

vouli1-600x275-620x3201

Στην λήψη μέτρων που θα έχουν ως απώτερο στόχο, τόσο την  ενίσχυση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο τον έλεγχο των οικονομικών τους, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η  κυβέρνηση, με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, σκοπεύει να καταθέσει τις μελετημένες προτάσεις της για το πολιτικό χρήμα, που χαρακτηρίζονται από αυστηρότητα, κατά τις εντολές των δανειστών....

Μεταξύ άλλων, όπως έχει διαρρεύσει προτείνει:

-Οι ανώνυμες δωρεές να μην ξεπερνούν τα 150 ευρώ , ενώ το σύνολο των ανώνυμων δωρεών προς ένα κόμμα να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

-Να υπάρχει πλήρης κατάργηση της διάταξης ως προς το ακατάσχετο της κρατικής χρηματοδότησης σε ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα, με την «υποσημείωση» ότι αν πρόκειται για μισθούς εργαζομένων, τότε το ακατάσχετο δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% της κρατικής χρηματοδότησης.

-Να υπάρχει μείωση της έκπτωσης φόρου στο 50% για τα ποσά δωρεάς, από το 100% που ισχύει σήμερα με βάση την κείμενη νομοθεσία και εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.

-Να είναι υποχρεωτική η χρήση ορκωτών λογιστών για τη σύνταξη των οικονομικών λογαριασμών και του ετήσιου απολογισμού των κομμάτων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …