Παράταση δόθηκε στο τέλος επιτηδεύματος για τους "ανενεργούς" επαγγελματίες

Eforia-570
Ολιγοήμερο περιθώριο χρόνου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2016, δόθηκε στους επαγγελματίες που δεν έχουν υποβάλλει εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών, για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποφασίστηκε:
"Η υποβολή γίνεται χωρίς το προβλεπόμενο πρόστιμο ενώ εφόσον γίνει η διακοπή απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Έως τις 31 Ιανουαρίου οι επιτηδευματίες που δεν ασκούν πλέον το επάγγελμα τους και δεν έχουν εισόδημα από αυτό θα πρέπει να δηλώσουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής.
Εάν περάσει η προθεσμία και δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους για το ενδιάμεσο διάστημα.
Η διακοπή εργασιών γίνεται με σχετική αίτηση στις κατα τόπους ΔΟΥ."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2024-2025. Αιτήσεις δικαιούχων

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται …